zondag 12 april 2009

Nieuws flits Pinocchio Bar Nr 2

Het is weer eens tijd om jullie allen op de hoogte te houden over de gebeurtenissen in de Pinocchio Guest House en Bar te Pattaya.
Het drukke seizoen is nu voorbij en alles gaat zo zijn gangetje.
Songkran het Thaise Nieuwjaar start deze week van 13 t/m 19 April en dat betekend dat je bijna niet droog over de staat komt, dit feest gaat gepaard met veel drank en het elkaar nat spuiten en daarna in wrijven met poeder.
De Pinocchio Bar is op 19 april gesloten om iedereen mee te laten doen aan dit feest en geen water schade op te lopen.
De toestand in Thailand en nu ook in Pattaya wordt er niet beter op,de demonstranten van de partij van voormalig premier Thaksin zijn nu ook actief in Pattaya omdat hier een grote Aziƫ conferentie wordt gehouden.
Er zijn overal grote politie posten en er mag bijna nergens meer geparkeerd worden.
Het is te hopen dat deze problemen snel worden opgelost want dit gaat weer veel toeristen doen besluiten Thailand te meiden als vakantie bestemming.
Het personeel in de Pinocchio Bar bestaat momenteel uit One de super meid,Som het vriendinnetje van Henk Huis en Ell die nu ook al weer een tijdje bij me werkt.
Ik heb de meiden een beetje geholpen met de Hollandse taal en ze verteld dat,, I like you” in het Nederlands,, kale kut” is.
Deze week werd ik aangesproken door One en Som dat Ell kale kut me very much ik voelde mij uiteraard zeer gevleid.
Dat de Pinocchio bij veel gasten goed bevallen is blijkt wel uit de kamer bezetting sinds november 2008 zijn de kamers nagenoeg elke dag bezet.
De gasten bestaan voor 50% uit Nederlanders en de overige gasten komen uit de gehele wereld.
Overdag en in de avond is het in de bar erg rustig ,maar met een mooi muziekje en wat leuke gezellige gasten is het ook leuk wat te praten over allerlei dingen.
Met Kees uit Zeeland gaat het ook goed met zijn Filippijnse , hij wordt in Augustus vader,dan heeft hij die klus er nog net op tijd opzitten voor hij met pensioen gaat,maar Kees heeft een leuk huisje en is goed bezig en wil nu ook gaan trouwen dus wens ik hem alle geluk van de wereld toe.
De maand Mei kan weer leuk worden met de gasten Henk Huis en zijn vriend en Peter uit Haarlem,ik verheug me al op hun komst.
Ook kijk ik uit naar de komst van Bart en later naar de mannen (en Dame)uit Putten waarmee het ook altijd gezellig is.
Ik ben momenteel bezig om me te oriƫnteren of het mogelijk is een paar Shoarma zaken hier in Pattaya op te zetten,maar dan shoarma zoals wij het in Nederland kennen dus ook met de in Nederland gebruikte kruiden.
Het grootste probleem is iemand te vinden die de rollen kan maken met varkens vlees,de meeste mensen die dat hier doen zijn moslims en die raken geen varkens vlees aan(wij raken ook geen apen vlees aan),lams vlees is hier veel te duur en ook met ander vlees vraagt men wat te veel per Kg om deze rollen te maken het broodje mag niet meer kosten als 80 Baht en zoals het er nu uitziet komen de kosten van huur locaties/personeel/groentes/sausen/kruiden en vlees wat te hoog uit,afwachten dus of het gaat lukken.
Mijn bedoeling is als dit gaat lukken en de verkopen lopen goed het over te doen aan mijn werkster Kit en haar familie zodat ze een redelijk inkomen kunnen ver dienen,de investering van 1 verkoop punt bedraagt ongeveer 200.000,-Baht dus het moet wel een redelijke kans van slagen hebben alvorens ik hier aan begin.
Ik reis naar Nederland op 4 Juni en ga weer terug op 21 Juni sommigen ga ik zeker zien in deze periode,ik vlieg voor het eerst met Air Berlin naar Dusseldorf
Ik heb een XXL stoel een reis verzekering en een auto staat klaar voor me in Dusseldorf en ben totaal maar Euro 100,- meer kwijt als een ticket met Eva Evergreen de Luxe.
Zo dit was het weer en hopelijk tot snel weerzien,
Riny